От БСП поискаха оставката на шефовете на голямо държавно дружество, заплашвали служител със смърт

BSP Svilenski za BDG

Даваме 24 часа срок на министъра на транспорта да освободи цялото ръководство на БДЖ. Това го искахме и преди две години. Той не го направи и каза, че държи на ръководството и застава зад него. Ако г-н Московски продължава да държи на него, ако не го освободи – утре ще поискаме неговата оставка“. Това заяви заместник-председателя на парламентарната група “БСП за България” Георги Свиленски.

vlak BDJ BDG

Той разкри, че служител на БДЖ е заплашван от началник в дружеството с думите: “Мъртъв си!“.

Представяте ли си каква наглост имат служители към подчинените си?!“, коментира Свиленски. Той поиска още Сметната палата да направи одит в БДЖ.

Искаме инспекция по труда да провери работното време на машинистите!”, категоричен е народният представител. Той поясни, че всички тези сигнали ще бъдат заведени надлежно по институциите.

По повод разкритията на “Нова телевизия” – за нарушения в БДЖ, Свиленски каза, че футболен отбор в дружеството не е имало в предишните правителства, а такъв е бил назначен едва във втория кабинет на ГЕРБ. Депутатът заяви, че от БСП отдавна са разкрили истината за работещите на щат в БДЖ футболисти и за скъпата поддръжка на футболния отбор. Той отправил питане до министър Ивайло Московски през 2016 година. “Тогава той заяви, че не знаел и ще провери. Но ето, че от тогава са минали 2 години и няма как да каже, че не е знаел. Имаше достатъчно време да се вдигне на крака това дружество“, заяви Свиленски.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme