Елена Йончева отново отговори достойно на нападките на бивш министър на Бойко Борисов

Elena Ioncheva Delian Dobrev

Свободата в журналистиката, в която работех повече от 20 години, я няма. Ако тя се върне, и аз ще се завърна отново към журналистиката. Свобода има в социалните медии, но има и такива медии, които влияят много на общественото мнение“. Това заяви говорителят на парламентарната група на “БСП за България” Елена Йончева в сутрешния блок на БНТ.

Внесла съм документи в прокуратурата за схемите свързани със санирането и граничната ограда. Оградата е лесно преодолима. И там внесохме сигнал и документи в прокуратурата”, разкри още тя.

Нямам никакво отношение към Делян Добрев, а към схемите в Хасково“, каза Йончева.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов, коментира пред bTV вота на недоверие към сегашното правителство на Борисов.

Не казвам, че нещата в България са цветя и рози“, заяви Добрев и добави, че БСП са “спукали гума” по всички аргументи за внесения вот на недоверие.

Добрев заяви, че в Търговския регистър имало данни, според които Елена Йончева има своя фирма, която е в съдружие с офшорна компания.

Депутатът от ГЕРБ твърди, че съгласно решението за учредяване на дружеството – капиталът му е 10 000 лева, разделен в 100 дяла по 100 лева.

Съдружникът „Авторска телевизия” на Елена Йончева внася 5 хиляди лева, а офшорката внася 315 хиляди лева, за едни и същи дялове. Задължава се и да даде други 250 хиляди евро“, каза Добрев. Той показа в ефира на bTV удостоверение от фалиралата КТБ, показващо, че парите са преведени.

Нямам никакви връзки с КТБ. Господин Добрев (б. ред. Делян Добрев) се опитва да ме атакува по всякакъв начин. Първо каза, че ще ме даде на съд. Сега излиза с информация от Търговския регистър за моята дейност като журналист. Това не е вярно. Имала съм сметка в КТБ, но не съм участвала в никакви схеми. Имала съм фирма и съм имала съдружник. Ако има нещо нередно в моята дейност, което е незаконно – даже неморално, да дадат сигнал към прокуратурата или в комисията по конфликт но интереси. Не съм ползвала държавни средства, не съм ползвала европейски средства” , отговори Елена Йончева пред БНТ.

Самият Добрев пък призна в ефира на bTV, че през 2006-а година получил едни 250 000 евро от офшорна компания. Тези пари трябвало да бъдат върнати, а ако не бъдат – да “се плаща данък печалба”. Той уточни, че от 2009-а година не бил управител на фирмата и не знаел – изплатено ли е вземането, но добави малко несвързано, че “ако не са върнати се дължи данък върху лихвата“. Добрев не коментира отново – как баща му е получил 2 000 000 лева от офшорна компания, за да създаде завод.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme