Шеф на държавна служба, смятан за близък до втория човек в ГЕРБ, е подал оставка. Искането е на президента Радев?

shef na NSO ostavka

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) Ангел Антонов е подал оставка. Това съобщиха редица медии, сред които dariknews.bg и standartnews.com.

Официално молбата му за напускане, която той депозирал в понеделник вечерта, е мотивирана с преминаване на друга работа.

Реалната причина обаче е прокурорска проверка за извършени от него злоупотреби. Преди няколко дни стана известно, че военно-окръжната прокуратура е започнала проверка по няколко сигнала, подадени от служители на НСО.

В сигналите се твърди, че Антонов е ловувал в ловното стопанство “Кричим”, а излетите му там са били прикрити като командировки. Имало нарушения и в автопарка на държавната служба – роднина на Антонов е шофирал автомобил, предоставен на НСО за пробно каране.

prezident Radev Ravnec

През октомври миналата година редица медии обявиха, че президентът Румен Радев е информирал правителството за намерението си да смени шефа на Националната служба за охрана (НСО). Държавният глава не бил доволен от управлението и кадровата политика на Ангел Антонов. Срещу него имало оплаквания и от лица, които ползват услугите на НСО.

Антонов явно не е пожелал да се съобрази с искането на държавния глава. Въпреки това шефът на НСО очевидно е принуден да подаде оставка 4 месеца по-късно, на фона прокурорска прверка срещу него.

Borisov Cvetanov Antontov

Ангел Антонов беше назначен за началник на НСО от предишния президент Росен Плевнелиев през май 2014 година. Преди това дипломираният икономист е бил шеф на Националната полиция, а в МВР работи от 1993 година. Още при назначаването му тръгна слухът, че Антонов е изключително близък с депутата от ДПС Делян Пеевски, пише news.bg.

Ангел Антонов е бивш директор на две главни дирекции в МВР по времето на ГЕРБ. Известна е близостта му с дясната ръка на Борисов – Цветан Цветанов, по онова време вътрешен министър, твърди frognews.bg.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme