Социологът Юлий Павлов коментира първата година на президента Радев на поста

prezident Radev

Много успешна е първата година на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова“. Това заяви пред БНР социологът Юлий Павлов, директор на Центъра за анализи и маркетинг.

Представянето на този екип дори надмина моите очаквания. Това се потвърждава и от добрите стойности на одобрение и към президента, и към вицепрезидента. Президентът Радев продължава да държи стойности между 60 и 65% откакто встъпи в длъжност. Това е доста добър резултат… В сегашната ситуация този рейтинг на Радев е много висок. Има нещо дори още по-забележително – вицепрезидентът Илияна Йотова продължава да поддържа висок рейтинг, одобрението към нея се движи между 40 и 50%. Тя е в челната петица на политиците по одобрение и това наистина е уникално…“, каза социологът.

Ulii Pavlov sociolog

Юлий Павлов смята, че президентът Румен Радев е имал точна реакция в много ситуации, но държавният глава имал малко на брой, но съществени пропуски.

Най-сериозната грешка е от последните дни – неговата позиция по отношение на Конвенцията за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие. И то при положение, че вицепрезидентът Йотова вече беше изразила една абсолютно аргументирана проевропейска позиция. Това, което той направи впоследствие, е отстъпление назад. За съжаление, не е първият случай, в който той заема едни доста неевропейски позиции. Друг подобен случай беше това, че той даде в Конституционния съд споразумението за търговско партньорство с Канада. Това е абсолютно непремерено действие и няма да доведе до нищо“, смята социологът.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme