Българската народна банка отново развенча един от митовете на Бойко Борисов

Borisov Vladislav Goranov

Преките чуждестранни инвестиции в българската икономика продължават да намаляват, показват данните на Българската народна банка (БНБ). По този начин Централната банка опровергава твърденията на ГЕРБ и на премиера Борисов, че икономиката на България била във възход при тяхното управление.

От януари до ноември в българската икономика са влезли чуждестранни инвестиции в размер на 883,7 млн. евро, показват предварителните данни на БНБ. Те намаляват с 2,4% (21,5 млн. евро) в сравнение със същия период на 2016 година, когато бяха 905,2 млн. евро.

Нетните постъпления от инвестиции на чуждестранни лица в недвижими имоти от януари до ноември възлизат на 10,8 млн. евро, докато за същия период на 2016 година са били 63,1 млн. евро.

По предварителни данни статия Реинвестиране на печалба (показваща дела на чуждестранните инвеститори в текущата печалба или загуба на дружеството на база на счетоводни данни за финансовия резултат) възлиза на 28 млн. евро за януари – ноември 2017 гадиня, докато за същия период на 2016 г. беше 420,2 млн. евро.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme