Известен социолог коментира дейността на президента Румен Радев

prezident Radev voenni

Президентът Румен Радев не само възстанови високите нива на доверие в президентската институция, но и успя да ги поддържа“. Това коментира социологът Кънчо Стойчев. Той е представител на агенцията “Галъп интернешънъл”. В началото на миналата година тя обяви резултатите от социологическо изследване, което показва, че държавният глава се ползва с най-високо обществено доверие сред политиците в България.

Kancho Stoichev socilog

Стойчев подчерта, че “президентската институция символизира нацията и поради това за българите е важно лицето, което ни представя на международната сцена, да бъде добре прието“.

Преди всичко се държи на една негова принципна позиция – той изпълняваше успешно ролята си на коректив и човек, който има моралната грижа да коригира управлението. На няколко пъти сме свидетели на употребата на ветото. Свидетели сме как и в необходими моменти свикваше Kонсултативен съвет за национална сигурност. Но същевременно той изпълнява тази коригираща функция – не с някакво идеологическо озлобление, а по един съвсем мек и нормален начин, като беше твърд и принципен, но без да се натрапва, без да влиза в роля, която виждах в предишния президент, който се опитваше да налага своите твърде стеснени представи за света върху цял един народ. В този смисъл ние имаме един успешен президент – Румен Радев, през неговата първа година“, уточни социологът.

Той каза още, че очаква президентът Румен Радев да продължи такъв курс – да спазва принципите си, като действията му не се случват „зад сцената”, а пред очите на народа, както е до момента.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

loading...
  1. Валентин Чакъров

    Безспорно Р.Радев е най-достойният президент до сега в историята на България! Винаги премерен,точен и убедителен в изявите си! На някой това не им харесва,но това са си техни лични проблеми,защото преследват други користни цели!Важното е болшинството от народа да го харесва и това е така! УСПЕХ и подкрепа за президента!

    1. Анонимен

      Точно казано,В.Чакъров!

  2. Така е,най достойният!!!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme