Премиерът Борисов обеща на европейските депутати, че ще приемем скандалната конвенция за “третия пол”

Borisov Evropeiski parlament

Ще положа всички усилия Истанбулската конвенция да мине в българския парламент“.

Това заяви министър-председателят на Бойко Борисов пред депутати от Европейския парламент в Страсбург при представяне на приоритетите на българското европредседателство.

Това е първата категорична позиция на премиера по повод скандалния документ, който взриви обществото. В началото на месеца правителството на Борисов изпрати конвенцията в Народното събрание с предложение то да я ратифицира.

gei parad homoseksualisti

Въпросната конвенция въвежда понятието “социален пол”, придобило популярност като “трети пол”. Коалиционните партньори на Борисов от ВМРО (“Обединение патриоти”) предупредиха, че скандалният документ налага още от детската градина децата да се съобразяват с “въпросния пол”, коментират анализатори.

Ръководството на БСП взе решение, че депутатите от “БСП за България” няма да подкрепят скандалната конвенция. Тя официално налага мерки за борба са насилието над жените, но на практика налага на обществото да приеме някакъв “социален пол” и това е стъпка към узаконяването на еднополовите бракове, алармират представители на гражданското общество у нас.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme