БСП предприеха политическа инициатива в защита на интересите на българите

Ninova BSP vnasiat vot na nedoverie

БСП внесоха в деловодството на Народното събрание вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов, с основен мотив корупция. Тя засяга различни сектори в политиката на кабинета – като обществени поръчки, здравеопазване, саниране и други, смятат социалистите.

Мотивите вече са публични. Те са 10 страници… Конкретиката остава за дебата и дните около него. Не приемаме вота на недоверие за саботаж, а за отговор на 83% от българските граждани, които смятат, че това им е проблем №1“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Социалистите внесоха вота с подписите на 80 народни представители, без депутатите от протурската партия ДПС.

По-рано Нинова обяви в парламента, че доклади на прокуратурата, на ДАНС, както и писмо от финансовия министър Владислав Горанов показват, че има заплаха за финансовата сигурност на страната, а оттам и за националната сигурност. Тези сигнали са били подадени, след като са били извършени проверки в Приходната агенция.

Документите обаче са секретни. Поради това лидерът на БСП поиска председателският съвет на Народното събрание да се събере утре извънредно и да реши дали да ги разсекрети или да се проведе закрито заседание на парламента, така че всички депутати да се запознаят с тях.

Когато говорим за корупция, говорим за такава – най-вече в разходването на парите и то е логично. Законът ми забранява да си служа с имена на хора, фирми и числа за злоупотреби и корупция, но мога да кажа, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели и на експертизи е направен извод, че има заплаха на финансовата сигурност на страната“, отсече Нинова.

Тя допълни, че тези констатации и указания на главния прокурор стоят на бюрото на премиера Бойко Борисов от август 2016 година.

Искаме да знаем за каква корупция става дума? Защо премиерът не е взел мерки? Покровителства ли се тя от най- високо ниво?“, настоя лидерът на социалистите.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme