Елена Йончева отговори достойно на Делян Добрев от ГЕРБ

rsz_ioncheva_dobrev

Спорът между народните представители – Елена Йончева от „БСП за България“ и Делян Добрев от ГЕРБ, продължава. Двамата отново “кръстосаха саби” в ефира на bTV. Йончева беше в студиото, а Добрев се включи по телефона.

Елена Йончева отговори достойно на обвиненията на депутата от ГЕРБ, който беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов.

Нямам никакво отношение към Делян Добрев. Говорим за един приятелски кръг, усвоявал огромни финансови ресурси“, каза Елена Йончева по повод на обвиненията на Добрев от вчера, че се е превърнал във фиксация за нея.

Известната журналистка коментира и друго обвинение на Добрев, че била във връзки с бизнесмени, един от които “седи на стола на кмета на Хасково“.

Фактите, които изнасяме е срещу схемата “Добрев”. Не знам за такова нещо. Ако има съмнения за нови корупционни схеми, той трябва да ги оповести. Ако аз разбера, също ще оповестя. Не изпълнявам политическа поръчка на бизнесмени в Хасково“, отговори Елена Йончева.

Делян Добрев се опитва да профанизира темата и не отговаря на фактите, които ние оповестихме. Дали сме сведенията на прокуратурата“, продължи тя.

А на основното обвинение, че е човек на службите, отговори така: “Ако г-н Добрев има информация, че съм сътрудник на чужди служби, трябва да сезира компетентните органи и да ме разследват!“. И премина в настъпление, като на свой ред попита риторично – дали службите не разследват самия Добрев.

“Напуснах сама президентството, не заради отказ от достъп до класифицирана информация”, отговори на друг въпрос Йончева. По отношение на обвиненията, че е живяла в имот на банкера Цветан Василев по време на предизборната кампания, Йончева заяви: “По време на цялата предизборна кампания съм била в хотел в Хасково, както и след кампанията. Става дума за винарска изба в село Коларово. Била съм в тази изба в компанията на архитекти, а не с бизнесмени. Това се изнася, за да се отклони вниманието от схемата “Хасково”. С г-н Цветан Василев съм се запознала по време на “Банкер на годината” през 2013 година. По-сериозни контакти с него не съм имала. Опитват се да профанизират темата!

По отношение на лицето, за което има твърдения, че е осъждано и Йончева се е снимала с него по време на предизборната кампания, тя заяви: “Това е среща с ловно-рибарския съюз на тема “Бракониерство”, на който бях поканена. Този човек е член на ловно-рибарско дружество. Той не е член на партията и не е работил за нас, не е участвал в предизборната кампания на БСП“.

На въпрос дали баща й е бил резидент на Първо главно управление на ДС тя отказа да коментира, защото обвиненията били абсурдни.

Тук Делян Добрев се включи по телефона.

Вчера показах с документи, че при кметове на БСП – фирми са взели много повече пари, по време на “тройната коалиция”. Тези фирми, за които тя говори, са загубили повече поръчки, отколкото са спечелили в Хасково. Всички тези неща ще ги уточни в съда“, закани се той. “Атаката срещу мен свързана ли е с нарушени интереси в енергетиката за милиони?“, попита я Добрев.

Теглил съм заеми, защото не съм живял със Сергей Станишев и е нямало кой да ми ги подари“, каза депутатът от ГЕРБ, който на 3 октомври миналата година обяви, че подава оставка като народен представител. Това стана, когато избухна скандал, станал известен като “Кумгейт”. Тогава Елена Йончева обяви, че в Хасково има схема на влияние, при която на ръководни постове в общината се оказаха близки приятели и роднини на Делян Добрев.

На 22 декември той обяви, че оттегля оставката си и остава депутат от ГЕРБ.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme