Делян Добрев от ГЕРБ каза, че баща му получил 2 000 000 лева като заем от “финансова институция”

rsz_delian_dobrev

Продължава публичният спор между активиста на ГЕРБ Делян Добрев и Елена Йончева от “БСП за България”.

След като Йончева отговори на обвинения на Добрев и заяви, че не работи за наши или чужди служби, опонентът й участва в извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ.

Колкото и БСП да твърдят, че нямат фиксация към мен като физическо лице, това не е вярно. Елена Йончева определено има фиксация към мен”, обяви Делян Добрев.

bashtata na Delian Dobrev

 “Заемът, който моят баща е теглил, е от финансова институция, която е лицензирана от БНБ. Лихвата е от 8%. Има всички необходими договори по този заем… Въпросната линия за пелети в региона е построена само от кредита на моя баща. Аз изрично му забраних да кандидатства за европейски пари. Сигурно това е единствената линия за палета, която не е получила европейско финансиране“, каза Добрев.

Бащата му – Александър, има цех за пелети в района на Смолян. Елена Йончева обяви преди дни, че той е взел заем от 2 милиона лева от фирма на зетя на Делян Добрев. Негов роднина пък взел огромната сума от офшорни компании. През април 2019-а година Добрев беше принуден да подаде оставка като депутат, защото се оказа, че е замесен в големия скандал с луксозни жилища на високопоставени представители на управляващите.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme