Президентът Радев опроверга противниците си, че е изпаднал в международна изолация

prezident Rumen Radev

Президентът Румен Радев опроверга политическите си противници и медиите, които контролират, че е изпаднал в международна изолация. В рамките само на днешния ден- той се срещна с премиера на Япония Шиндзо Абе, както и с президента на Черна гора Филип Вуянович.

Radev Abe Japan

Изключително сме щастливи да ви приветстваме у нас. Високо оценяваме това първо в историята на двустранните отношения посещение в България на министър-председател на Япония, особено през тази значима за страната ни година, когато за първи път сме ротационен председател на Съвета на ЕС“. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на “Дондуков” 2 се срещна с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе.

Президентът Радев отбеляза, че Япония е наш традиционен приятел и приоритетен партньор, с който споделяме еднакви ценности и сходни позиции по важни международни въпроси.

Наш приоритет в двустранните отношения е оползотворяването на значителния потенциал в инвестициите, търговията, иновациите, науката и технологиите, тъй като България е все по-привлекателна дестинация за развиване на бизнес“, посочи Румен Радев. Той изрази надежда, че все повече японски компании ще развиват у нас проекти с висока добавена стойност.

prezidnet Radev Voianovich Cherna Gora

Просперитет на Балканите е възможен само ако има сигурност и стабилност в региона“. Около тази позиция се обединиха президентът Румен Радев и държавният глава на Черна Гора Филип Вуянович, който е на официално посещение у нас. Двамата изразиха неудовлетвореност от нивото на стокообмена между двете държави и заявиха готовност да работят за неговото увеличаване, както и за увеличаване на обмена на туристи.

Филип Вуянович е първият държавен глава от Западните Балкани, който посещава България, след като страната ни пое председателството на Съвета на ЕС.

България оценява високо усилията, които Черна гора полага за своята европейска интеграция. Тя представлява добрия пример на Западните Балкани – как една държава може да предприема дълбоки, сериозни реформи и как тя може да постига по-добро бъдеще и за себе си, и за своите съседи“, каза президентът Радев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme