Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заплаши Елена Йончева

Elena Ioncheva Delian Dobrev

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев не отговори на въпросите на колегата си от “БСП за България” Елена Йончева за бизнеса на родителите му, но я заплаши. Двамата народни представители влязоха в остър спор в ефира на телевизия bTV.

Йончева отново обвини Добрев, че близки до него и зет му фирми са санирали сгради и чрез обществените поръчки “са усвоили” 50 милиона лева по програма “Енергийна ефективност”.

Elena Ioncheva bTV

От 11 блока поръчката за 10 е спечелена от Добрев и приближени до него хора”, каза народният представител от “БСП за България”. Тя допълни, че семейството на депутата от ГЕРБ изгражда завод за пелети на стойност 2 милиона лева.

В ефира на bTV в пряка телефонна връзка Добрев се разграничи от твърденията на депутатката от БСП и каза, че “няма да слиза на нивото й” в спора. Той беше категоричен, че няма да позволи обвинения, че той или близки до него хора са извършили престъпление.

Йончева попита Добрев – какъв е произходът на 2 милиона лева, които майка му и баща му са взели, за да направят фабрика за пелети, докато е бил министър на енергетиката. Народният представител от ГЕРБ каза, че няма да й дава обяснения. Той уточни само, че огромната сума е взета от физическо лице. Йончева обясни, че парите са дадени от зетя  на Добрев, а той ги е получил от офшорна фирма.

Елена Йончева настоява от прокуратурата – да изясни какъв е произходът на средствата във въпросната офшорна компания.

Вместо да отговори конкретно – Добрев впрегна всичките си усилия да заплашва Йончева, че не само ще я съди за клевета, но и че извършва престъпление като набеждава, за което ще й бъде потърсена наказателна отговорност.

В момента, в който покажем корупционни практики и престъпни схеми, веднага започват да заплашват. Тези заплахи отекват и другите също се чувстват заплашени. Всичко, което съм казала са факти и документи. В личен план нямам  нищо срещу Делян Добрев“, уточни Елена Йончева.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme