Защо от БСП се опасяват, че в романа “Война и мир” може да бъдат вкарани порнографски сцени

Ninova Stanishev

Остър дебат за Истанбулската конвенция, която въвежда измисления „трети пол”, се провежда на заседанието на Националния съвет на БСП, съобщиха участници в пленума. Лидерът на партията Корнелия Нинова и лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев влязоха в остра полемика, която очерта непримиримите им позиции спрямо скандалния документ.

Припомняме, че Изпълнително бюро на Националния съвет на БСП се обяви категорично против ратификацията на Конвенцията.

Партията на европейските социалисти (ПЕС) обаче настоява за нейното ратифициране и то веднага. Стана ясно, че партии от ПЕС дори са заплашили БСП с изключване.

Нинова е защитила позицията на Изпълнителното бюро против Конвенцията и припомнила, че това е четвъртият път, в който ПЕС и БСП имат различно мнение и вече са действали различно. Първият е бил свързан квотите за бежанци – казус, който се разигра по време на президентските избори, вторият път засягаше споразумението СЕТА, третият – са санкциите срещу Русия, за които от БСП настояват да отпаднат.

Сергей Станишев е заявил, че не притиска, а предупреждава пленума, че каквото и решение да вземе, ще има санкции срещу БСП. Той подчертал, че дебатът е изкривен и виновни са управляващите, които не са провели обществено обсъждане по тази тема.

В отговор на нападките, че Нинова била подписала в Лисабон документ, с който фактически се подкрепя Конвенцията, лидерът на БСП заяви пред пленума, че това не е вярно и няма да позволи да се манипулира с този факт.

Остра и силно емоционална реч е произнесла Велислава Дърева. Коментирайки същината на Конвенцията, която е за защитата на жени от насилие, но въвежда и понятието “социален пол”, тя попитала колегите си: “Ще приемем ли лъжицата катран в меда? Това е все едно да вкараме във “Война и мир” порно сцени или да заразим здрав човек с вируса на СПИН“.

Срещу Станишев са скочили всички членове на Националния съвет на БСП. Единствените, които за застанали на неговата позиция, са били Георги Пирински и Явор Коюмджиев.

Непримирими са били жените, които участват в пленума. Те предупредили Станишев и ПЕС да не скриват – зад защитата на жените от насилие, истинските намерения на тази Конвенция.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme