БСП обяви своята позиция относно конвенцията за измисления “трети пол”

BSP

Пленумът на БСП възложи на парламентарната група на партията да гласува “против” “Истанбулската конвенция”, с която се въвежда измисления “трети пол”.

Обсъждането на въпроса продължи почти пет часа и скара представителите на левицата. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова се противопоставила на президента на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. Той защитил ратификацията на конвенцията, обяснявайки значението ѝ. Станишев заявил, че ако БСП гласува против нея, това ще предизвика внушения, че партията е антиевропейска. Дори намекнал, че това няма да се хареса в Европа и партията щяла да е под угрозата за изключване от семейството на европейските социалисти.

На пленума било предложено вместо ратифициране на конвенцията – БСП да излезе със законодателни инициативи срещу насилието над деца и жени.

Социалистите обявиха и своята позиция по решението на правителството на Борисов да позволи изменение на Плана за управление на Национален парк “Пирин”, за да се стори в него. Левицата е решила, че подкрепя развитието на зимния туризъм, но е против обслужване на корпоративни интереси и нарушаване на законодателството.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme