“Патриотите” и ГЕРБ се обединиха с ДПС, за да блокират важно решение на президента Радев! Помогна им и Марешки

Narodno sabranie

“Обединени патриоти” и ГЕРБ, които уж милееха за България и българите, се обединиха с протурската партия ДПС, за да отхвърлят ветото на президента Радев върху Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Към тях се присъедини и “групата на търговеца Марешки”. Така Народното събрание с голямо мнозинство блокира важно политическо решение на държавния глава. В негова подкрепа гласуваха единствено народните представители от “БСП за България”.

По време на дебатите преди вота – депутатът от “БСП за България” Крум Зарков заяви, че “Корупцията трябва да се бори на терен, а не от чиновници на бюра“. Това не трогна “новото мнозинство” в парламента, в което вече влизат и “защитниците на правата на турците у нас”, както и “радетелите за правото на свободна стопанска инициатива”. Оказа се, че националните интереси не са толкова важни, колкото политическите и корпоративните, коментират анализатори.

rsz_prezident_rumen_radev

Още, когато ветото му беше отхвърлено в Комисията по правни въпроси към Народното събрание, държавният глава коментира:  “Това не е изненадващо за мен. Всички дебати около антикорупционния закон и особено последните събития показват, че наистина няма политическа воля за реална, всеобхватна и ефективна борба с корупцията“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme