Елена Йончева обяви, че фирми, свързани с бивш министър на Борисов, са “спечелили” поръчки за над 50 000 000 лева от нашите пари

Elend Ioncheva

Ще внесем в прокуратурата документи, че фирми, свързани с Делян Добрев, са спечелили обществени поръчки за над 50 милиона лева“. Това каза говорителят на парламентарната група на “БСП за България” Елена Йончева по време на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция “Фокус”.

Йончева поясни, че става въпрос за група компании, търговски дружества, които са свързани по между си чрез акционери, съдружници, управители.

Dobrev v parlamenta

В тях участва зетят на Делян Добрев. Същият заема мястото на Делян Добрев в дружество, след като Добрев влиза в политиката. Тук става дума за документи за над 50 милиона лева. На фирми и свързани лица, които източват огромен общински ресурс“, коментира Йончева. Тя поясни, че разследвания на медии назовават дори по-висока сума.

Народният представител настоя прокуратурата да провери и обществени поръчки за санирани блокове от юни 2017 година. Йончева поясни, че става въпрос за 11 блока и обърна внимание, че 10 от поръчките са спечелени от фирми, свързани със зетя на Делян Добрев.

Настояваме прокуратурата да извърши проверка за участието на г-н Добрев в дружества, в офшорни компании. Разполагаме с документи, че фирмите, които печелят огромни обществени поръчки – в различни сектори в Община Хасково, получават средства от сметки на офшорни компании“, допълни говорителят на “БСП за България”.

bashtata na Delian Dobrev

Тя поиска от прокуратурата да извърши проверка на фирма за производство на пелети, собственост на родителите на Делян Добрев.

“Делян Добрев се сниши. Знаете, че г-н Добрев за пореден път оттегли своята оставка. Смятам, че това е пример за не само човешко, но и политическо нехайство. Това е начин да се снишиш, когато към теб има внимание, когато трябва да даваш отговори на въпроси и не желаеш да дадеш отговори и когато си обвинен, че свързани с теб фирми източват общински ресурс”, каза още Йончева. По думите й в момента, в който Добрев е счел, че медийният шум е изчезнал, отново се е върнал в Народното събрание.

Конституционният съд е образувал дело по казуса с оставката на Делян Добрев. Разбирайки за това той я оттегли“, каза заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Георги Свиленски.

Какво промени обстоятелствата от момента на срещата на Добрев с Бойко Борисов, когато беше приета неговата оставка и моментът в неговото оттегляне? Г-н Борисов ли го помоли да оттегли своята оставка?“, попита Свиленски. Той посочи, че Добрев е заявявал, че няма да оттегли оставката си “като израз на достойно поведение”.

Какво се случи през тези няколко месеца?“, попита Свиленски.

От своя страна депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов, заяви, че не е свързан с фирмите, цитирани от Елена Йончева. Той смята да я съди в момента, в който тя подаде сигнала.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme