Влиятелен британски вестник: България отлага реформите, за да наблегне на председателството на ЕС

Boiko Borisov

България отлага реформите, за да наблегне на председателството на ЕС. Под това заглавие влиятелният британски вестник “Файненшъл таймс” публикува статия по повод началото на Българското председателство на Съвета на ЕС .

Financial Times

Между отделните партии в управляващата коалиция, както и между правителството и опозиционните социалисти цари своеборазно негласно примирие. Никой не иска да клати лодката и да злепоставя страната, докато тя е заела централно място на европейската сцена“, пише авторът на статията Тони Барбър.

Авторът цитира политически анализатори, които смятат, че през следващите шест месеца ще се избягва всичко, което би предизвикало недоволство или би довело до улични протести.

Това спокойствие е от полза за премиера Бойко Борисов, който многократно е подчертавал, че най-важна за него е стабилността на държавата. Този социален мир обаче има своята цена. Партньорите на България в Европейския съюз – например, биха искали да видят повече напредък в съдебната реформа, борбата с корупцията и модернизацията на полицията, здравеопазването и образованието“, пише “Файненшъл таймс”.

В статията се отбелязва също, че дългосрочното благоденствие на българите зависи от по-енергичен подход към реформите. Споменават се данните на Световната банка, че средният доход в България е равен на 47 процента от средния за Европейския съюз, което прави България най-бедната страна в съюза.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme