Заместник-председател на БСП зададе неудобни въпроси на управляващите от ГЕРБ

Borisov Cvetanov

Защо убитият бизнесмен Петър Христов е срещал навремето –  тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов, с един престъпник? Това попита днес заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. “Вярно ли е, че същият човек, който е защитен свидетел, лично е екзекутирал няколко от жертвите?“, попита още Добрев.

Cvetanov Hristov Ihtimanskia

Да не ми пробутват теорията за “Килърите” и “Наглите”. В качеството си на какъв Петър Христов е срещал вътрешният министър с един престъпник? По какви правила е била проведена тази среща? Управляващите да поемат отговорност и да обяснят“, каза Кирил Добрев.

Основният въпрос е могат ли институциите да гарантират сигурността на гражданите?!“, попита той.

Заместник-председателят на БСП смята, че случаят със застреляния бизнесмен в София напомня срещата на Румен Петков с братя Галеви, след която Петков беше свален от власт.

Kiril Dobrev Boichev BSP

Започваме с отвличане преди месеци, но ни “успокоиха”, че бандите за отвличания не са се върнали. Минахме през опит за убийството в центъра на София на данъчен инспектор – никой не разбра защо е извършен този опит. Всички казаха, че това е опит за покушение срещу държавата, но няма резултат и от действията на държавата. 

Минаваме през шесторното убийство, за което се твърди, че е от битов характер! В цялата тази битова драма има нещо притеснително. Държавата не може да прибере 8 години човек с влязла в сила присъда!

Наглото и демонстративно убийство на Петър Христов дали е политическо или бизнес?! Не мога да кажа. Проблемът е, че в последно време границата между бизнеса и политиката е много размита. Ако приемем тезата на управляващите, че той е почтен човек, то тогава всички почтени и честни българи могат да бъдат много притеснени, че някой може да им отнеме живота с няколко куршума“, продължи Кирил Добрев.

rsz_cvetan_cvetanov_petar_hristov

Страхувам се, че истината е друга и, че Велико Търново е поредното феодално владение – подобно на Добрич, където някой се вихреше със суджуци. Подобно на Хасково, където братовчеди и близки са разпредели обществени поръчки. Страхувам се, че Велико Търново е поредното феодално владение – където някой, за да си позволи да прави бизнес, е трябвало да води разговор с този човек“, заяви Добрев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme