Румен Радев отново доказа, че е президент, който се грижи за нацията и я обединява

prezident Rumen Radev

Тревожното натрупване на тежки криминални престъпления беше обсъдено на днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност“. Това заяви след край на Съвета президентът Румен Радев.

МВР полага всички усилия за тяхното разкриване. Всички се обединихме около позицията, че е необходима още по-добра координация между институциите и усъвършенстване на модела за борба с престъпността, така че да бъде гарантирана сигурността на българските граждани”, отбеляза държавният глава.

Radev Borisov Ninova Cvetanov KSNS

Консултативният съвет за национална сигурност постигна консенсус и за приоритетите на българското председателство в общата европейска отбрана и сигурност. Поставени бяха срокове, в които отбранителната индустрия може да представи проекти в сферата на отбраната и да развие стратегия за развитието на отбраната до 2030 година”, каза президентът.

Той приветства, че правителството е приело Национален план за повишаване на разходите за отбрана – на 2% от БВП, до 2024 година.

Този план е много важна основа, върху която от тук нататък да градим нашите отбранителни способности“, отбеляза държавният глава.

Той е категоричен, че нашата отбранителна политика изисква програма за развитие на въоръжените сили с хоризонт от поне 10 години. Планът досега е до 2024 година.

Участниците в заседанието, което продължи повече от четири часа, са се обединили, че нашето председателство на Съвета на ЕС е голяма отговорност, но предоставя и значителни възможности на България, каза още президентът Радев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme