Елена Йончева отново разкри нередност и я огласи (снимка)

Elend Ioncheva

Народният представител от БСП Елена Йончева показа нов пропаднал участък от защитната ограда по границата с Турция.

Ioncheva snimka na padnalata ograda

Преградното съоръжение е не само неефективно, но продължава да пропада. Напомням, че то не е построено според заданието на МВР от 14.01.2015 година. На 20.11.2015 година Главна дирекция “Гранична полиция” дава правото на областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас да променят проекта за ограда. Предоставеното право на областните управители да променят техническите параметри е направено с една единствена цел – корупция“, твърди Йончева.

Според нея за съоръжението са дадени близо 1 милион лева на линеен километър. Тя коментира, че в доклада на Главния инспекторат на Министерски съвет от април 2017 година, изготвен във връзка с граничното съоръжение, са констатирани фрапиращи нарушения.

В доклада се казва, че даденото указание на Гранична полиция не кореспондира с утвърденото от Министъра на вътрешните работи задание за проектирането на съоръжението, по което областните управители вече са сключили договори за изграждането на съоръжението и обслужващия път. Нещо повече – съгласно утвърдените проекти – от представените документи и наличната в тях информация, проверяващият екип не е могъл да установи на редица места типа на изграденото съоръжение – дали е едноредово или двуредово.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme