Премиерът Борисов гостува на турския президент Ердоган. Той напомни, че са ни “владели”

Borisov Erdogan Istanbul

В местата, които са завладявали нашите деди, са осигурявали първо сигурност за религиозните обекти“.

Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на церемонията при откриването на обновената българска църква “Св. Стефан” в Истанбул. Така той “напомни” на премиера Бойко Борисов, на патриарх Неофит и на другите представители на българската делегация, че турците са ни “владели”. Това индиректно споменаване на турското робство и твърдението, че турците “осигурявали първо сигурност за религиозните обекти” не беше коментирано нито от премиера Борисов, нито от друг наш представител.

Благородната по своя характер церемония – при храма “Св. Стефан”, се превърна в своеобразен опит на Ердоган и другите турски представители “да си направят реклама” пред Европа, за сметка на България, която в момента е председател на Съвета на ЕС.

Бойко Борисов очевидно беше използван от Реджеп Ердоган, коментират политически анализатори. В Истанбул българският министър-председател заяви:

България от 1 януари е председател на Европейския съюз. България винаги се е старала да има перфектни отношения и с християнския, и с мюсюлманския свят. Йълдъръм казва: “Бият се мюсюлмани с мюсюлмани, мюсюлмани с християни, тероризъм има в големите европейски столици. Само заедно може да преборим този тероризъм…” Да живеем заедно, да живеем в мир“, заяви Борисов.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme