Полицаите издигнаха протестен билборд за европредседателството

полицаи протест

Най-големият полицейски синдикат – Синдикалната федерация на служителите в МВР, започна поредната си протестна акция за повишение на заплатите. На централния столичен булевард “Евлоги и Христо Георгиеви” в посока НДК бе поставен билборд с надписи на български и английски език за ниските заплати на полицаите.

Надписът вероятно ще бъде видян от голяма част от официалните гости за европредседателството на страната ни. Маршрутът на делегации от летището към центъра ще мине по бул. “Цариградско шосе” и вероятно” по “Евлоги и Христо Георгиеви”.

“Служителите в МВР са по-ниско платени в сравнение с техните колеги в ЕС. Тяхната основна заплата е само 340 евро”, пише на билборда.

Това няма да е последният протест на синдикатите. Лятото на 2016 г. полицейските синдикати обещаха да протестират на всеки празник на полицията, което спазват до момента. През октомври миналата година пък заплашиха с протести по време на европредседателството.

Техните искания са три – 15% увеличение на заплатите от юли миналата година за всички служители в системата. В бюджета на МВР бяха отделени допълнителни 55 млн. лв. за заплати през тази година, но тяхното разпределение предизвика спор между полицаите и тяхното ръководство.

Според синдикатите заделената сума е крайно недостатъчна и е гавра, но трябва да се раздели поравно. Но вътрешният министър Валентин Радев настоява, че увеличението ще е според заслуги.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme