Измисленият “трети пол” влезе в акредитацията на журналисти за председателството на Съвета, Цачева “натискала” да го приемем

gay parad Sofia

Така нареченият “трети пол”, около който споровете не стихват през последните дни,  влезе в акредитациите за медиите, които ще отразяват събитията около българското председателство на Съвета на ЕС.

Това са открили журналисти, които от днес могат да се акредитират на сайта на председателството за събитията от Председателството. Първото ни събитие начело на ЕС е на 11 януари, когато в София идват членовете на Европейската комисия и председателят й Жан-Клод Юнкер.

skandalna akreditacia

В акредитацията, която се попълва онлайн, в падащо меню за пола на участника, който желае да проследи събитието, е изредено – женски, мъжки и трета графа,  “неопределен”, забелязаха първите акредитирали се, предаде Канал 3.

Дори и да е норма и евростандарт за форумите на Брюксел, въпросната графа е тотален прецедент за нашата страна. У нас подобен” пол” не е узаконен.

Това обяснява и бързането с приемането на “Истанбулската конвенция”, обвързването й с нашето председателство на Съвета на ЕС, както и силният натиск, който министърът на правосъдието Цецка Цачева и на външните работи Екатерина Захариева, са упражнили на заседанието на правителството в сряда, за да бъде приет сканадалният документ.

Именно Цачева е увещавала министри, които са против, да приемат документа, понеже не било сериозно страна-домакин на Европредседателството, да го е подписала, но не и да го е приела и ратифицирала.

Европейският съюз подписа като цяло Конвенцията през юни месец 2017 година. Няма да бъде добър знак държава, председателстваща Съвета на Европейския съюз в момента, да отлага, защото вече е извървян пътят на общественото обсъждане. Финалният заключителен акт беше в Съвета по прилагане на актуализираната стратегия“, заявява Цецка Цачева по време на правителственото заседание.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...
  1. Не ми се коментират дебилни истории в този СВЯТ ДЕН!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme