Президентът Румен Радев обяви значимо свое решение

rsz_prezident_rumen_radev

Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема: “Роля на Република България за развитието на Общата политика за сигурност и отбрана на ЕС (ОПСО), в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018”.

Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) ще се проведе на 9 януари (вторник) 2018 година от 10.30 часа.

prezident Radev KSNS Konsultativen savet

Припомняме, че в средата на декември държавният глава обяви намерението си следващото заседание на КСНС да бъде посветено на ангажиментите ни в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Това стана в контекста на поредните реплики, които президентът и управляващите си размениха във връзка със сагата по закупуването на нови изтребители.

Позицията на президента Румен Радев е, че в секторите “Сигурност” и “Отбрана” парите се харчат “на парче”. Той смята, че няма ясно фокусирана визия как да се изграждат способности и съвместимост с нашите партньори в НАТО, поне за 10-15 години напред.

Българското председателство започна от 1 януари 2018 година, но реално първото по-значимо събитие, свързано с него, ще се състои два дни след Консултативния съвет по национална сигурност.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme