2018 година започва с масови протести срещу управляващите

rsz_protest_sofia_cena_voda

Още в първите дни на януари се задава серия от протести срещу правителството. Те ще се проведат на фона на българското председателство на Съвета на ЕС (от 1 януари 2018 година).

protesr pa park Pirin

Най-масов се очаква да бъде протестът, планиран за 4 януари, в защита на Национален парк „Пирин“. Поводът е решението на Министерския съвет от 28 декември, с който се дава „зелена“ светлина за строителството на втори кабинков лифт в Банско. Опасенията на граждани и природозащитни организации са, че така се позволява строителството на нови хотели и къщи в границите на природния парк.

На 4 януари поредното шествие ще започне от 18.30 часа при паметника на Алеко Константинов на булевард „Витоша“ в София. Протестиращите искат отмяната на решението на МС от 28.12.2017г. – за промяна на плана за управление (ПУ) на Национален парк „Пирин“. Те ще настояват и за оставка на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Причината – системно заблуждава обществеността и имитира обществено обсъждане на измененията в ПУ на Национален парк „Пирин“.

Протест с искане за оставка на кабинета „Борисов 3“ е планиран ежедневно от 17 до 31 януари. Той ще се провежда от 10.00 часа пред сградата на Народното събрание. На 17 януари в парламента ще се гласува вот на недоверие към правителството, който внесоха БСП и ДПС по темата „корупция“.

rsz_protest_za_po-visoki_zaplati

От януари се очаква да подновят протестите си и служителите в МВР. Синдикатите и ръководството на министерството не успяха да постигнат споразумение за повишаване на заплатите на полицаите. Профсъюзите заплашиха с ежедневни протести от първия ден на българското председателство на Съвета на ЕС. Все още не е ясно каква ще бъде формата им на протест.

antenneair.eu

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

  1. Още не сме си казали Ч Н2018 година,виждам готова снимка на протестиращи??Ще си счупите краката от бързане, брей голям мерак.

  2. Боже това народ ли е……!

  3. Овцете не протестират.

  4. Очакеа се по бул отряд антон иванов гейя, по ул отряд чавдар, другалли(р) посерковци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme