Калоян Паргов: Имаме само 7 общински съветници, но управляващите се съобразяват с БСП

Pargov Sofia BSP

Управляващите се съобразяват с БСП, въпреки че имаме 7 общински съветници в Столичния общински съвет.

Това заяви пред „Фокус“ Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП – София и член на Изпълнителното бюро на партията.

Sofia - trafik

Смисълът на една опозиция не е постоянно и безпринципно да критикува. Необходимо е конструктивно поведение. Тук е мястото да благодаря на колегите в Общинския съвет. Въпреки че сме само 7 – бяхме гъвкави, бяхме на пулса на проблемите и отстоявахме интереса на гражданите, а управляващите се съобразяваха с нас. В крайна сметка, добрите, работещите идеи и предложения няма как да бъдат отхвърлени„, коментира Паргов.

Според него смисълът на една опозиция е да пресира, да контролира и да натиска управляващите да си вършат работата. Той посочи, че всеки успех на БСП в Столичния общински съвет е в полза на гражданите.

Помогнахме на хората от селата около София – особено в Нови Искър, да имат по-добра транспортна схема. Така автобусите им вече правят връзка с метрото. Тази промяна дойде под наш натиск.

Активни бяхме и по въпросите на здравеопазването. Контролът и недопускането на фалит на болници е много важна функция, която общината трябва да изпълнява. Продължаваме да настояваме и за водни помощи предвид скандалното увеличение на цената на водата – тенденция, която управляващите не могат или не искат да спрат„, коментира Калоян Паргов.

Той изрази съжаление, че активните действия на БСП за промени в Закона за устройство и застрояване на Столична община (ЗУЗСО) не са се увенчали с успех през тази година.

Ние стартирахме дискусията за това как трябва да изглежда София и каква посока на развитие трябва да има. Този въпрос рано или късно ще намери решение„, подчерта Паргов.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

  1. Този салкъм много на сериозно се е взел,ще кажеш,че управлява дъжавата и всеки се съобразява с него като ГОСПОД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme