Руският президент Путин поздрави лидери от целия свят, но пропусна българските

Putin

Руският президент Владимир Путин поздрави лидерите на страни от целия свят и ръководители на международни организации с настъпващата 2018 година и Коледните празници, съобщиха от Кремъл.

В списъка с изпратените поздравления са изброени лидерите на Сърбия и Турция, на Унгария, Чехия и Германия, както и на Великобритания, САЩ, Израел и т.н.
Прави впечатление, че Путин е пропуснал да се обърне лично към лидерите на България, пише електронното издание “Инвестор”.

Руският президент отбелязва, че Сърбия е братска държава и ще продължи двустранното сътрудничество в интерес на укрепването на стабилността в региона. Той се надява на продължаване на успешното сътрудничество с Унгария и премиера Виктор Орбан.

Путин пише на лидерите на Сирия и Турция, че разчита на тях за сътрудничеството в борбата с тероризма.

В борбата с тероризма руският президент ще разчита и на подкрепата на САЩ. Той се надява на конструктивен диалог между Москва и Вашингтон, особено при укрепването на стабилността в света.

“Основата за развитие на отношенията между нашите държави трябва да бъдат принципите на равнопоставеност и взаимното уважение”, подчертава Путин в своето поздравление към президента на САЩ Тръмп.

Руският президент се обръща лично и към лидерите на Германия, Франция, Великобритания, Китай, както и на много страни от Южна Америка, Африка и Азия.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme