Лидерът на БСП в подкрепа на близките на наши герои

rsz_ninova_blizki_na_zaginali_voenni_v_irak

Навършват се 14 години от смъртта на наши военни в Ирак. Срещнахме се с близки на загиналите. Тези хора се чувстват забравени. Чувстват, че децата им са забравени. И за тях, и за нас – загиналите наши момчета, са герои“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с близките на българските военнослужещи, загинали в Ирак. На срещата присъства и зам.-председателите на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев, както и други народни представители от левицата. Те изразиха своята подкрепа за близките на загиналите бойци.

Срещнахме се с близките на загиналите, за да им засвидетелстваме уважение, че обществото няма да ги забрави. Поехме ангажимент да преиздадем книгата „Обречени на дълга“, в която се описват биографиите на загиналите”, посочи лидерът на БСП.

Има нужда от една поправка в Кодекса за социално осигуряване, която да даде възможност на родителите на загинали в мисии – да получават едно социално допълнение, каквото получават родителите на загиналите при изпълнение на наборна служба. Ще внесем такова предложение в Народното събрание, в първите дни на януари. Ще направим и една паметна плоча с имената им. Всичко това подчиняваме на едно човешко уважение към загиналите и към техните близки, които се чувстват забравени“, каза  Корнелия Нинова.

Искаме все пак да усещаш, че държавата стои до теб, че не са забравени. Ние сме хора на възраст, децата ни ги няма“, сподели майката на загиналия Антон Петров – Иванка Петрова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...
  1. Колкото и да се правите на благодетел, кражбата си е кражба

  2. Странно съчетание за българска униформа.Сякаш снаждана от ловно-рибарския…

  3. До там ли стигна ма пачавро смотона че и от това дивиденти да правиш червена мърша грозна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme