Премиерът Борисов коментира своите отношения с президента Радев, спомена и за Пеевски

Boiko Borisov Panorama BNT

“Ролята на Делян Пеевски е само депутат в ДПС. Мустафа Карадайъ и Ахмед Доган могат да говорят за Пеевски. Ако отворите сутрин всички медии, ще знаете на кой олигарх са. Никога не съм бил с никой от тях“.

Това заяви още премиерът Бойко Борисов в интервю за предаването “Панорама” по БНТ.

Не воювам с президента Румен Радев. Той всеки ден повтаря: “ГЕРБ да мълчат” и същевремнно ни дава оценки. Говори с езика на БСП. Аз спрях ГЕРБ да говорят, но той не спря“, каза Борисов.

Отстъпих за мораториума за новите лекарства, защото липсва политическа класа. Факт е, че от там се крадат много средства. Ние искахме 6 комисии, когато има пациент, който се нуждае от ново лекарство, да се занимават с темата.

Мен също така ме излъгаха преди време. Купи една ампула за 8 000 долара и всичко ще е наред. Три купих и майка ми умря след 2 седмици. Сега слушам, че съм загубил човешкия си облик. И това, защото искам да спра кражбите. Чух, че сме искали да уморим хората. Преди време, когато дойдохме на власт, парите за здравеопазване бяха 1 милиард.

От тогава не е имало под 3,5 – 4 милиарда лева за здравеопазване. И пак има недоволни. Това означава, че проблемът не е в парите. Възложил съм всички служби да работят на максимум по контрола. Корнелия Нинова ми се обади и говорихме нормално. Разбрахме се. Когато може да предотвратиш една криза в държавата, защо да не го направиш?“, заяви министър-председателят пред БНТ.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme