Плевнелиев: Сегашният президент Радев трябва да се държи по-мъдро. Желая от все сърце на Бойко Борисов да изпревари Тодор Живков

Plevneliev

Бившият президент Росен Плевнелиев даде поредното си твърде любопитно интервю, разкриващо личността му по неподозиран начин за симпатизантите му. Разговорът с журналистката Кристина Кръстева е публикуван днес във вестник “24 часа”.

Ето някои от по-забележителните моменти от интервюто.

rsz_radev_plevneliev

Плевнелиев твърди, че президентът Румен Радев тепърва трябвало да се да се доказва, а в момента изглеждал по-скоро като изразител на интересите само на русофилите и на ляво ориентираните хора в България.

Плевнелиев добавя, че българските медии като цяло били твърде услужливи към Радев, който пък трябвало да се държи по-мъдро.

Той не е имал труден период, в какъвто се вижда истината за един политик. В първата година на мандата си президентът Радев се радва на много странно медийно добруване – като че ли почти никакви критики няма за него, или са много малко. Нито един от българските президенти досега не е бил в такава комфортна среда“, казва още Плевнелиев.

Той посочва, че е в “прекрасни отношения” с ГЕРБ, макар да не членува в нея. За отношението ѝ към сегашния държавен глава той казва дословно:

Учудвам се понякога на толерантността на ГЕРБ – партия, подкрепена от милиони българи. Как така е изгубила човешкото си лице, след като милиони българи застават зад нея? Не му приляга на държавния глава. Не е прав! Не действа като държавен глава – обединител, но има голям късмет, че срещу него в случая е ГЕРБ – партия, която винаги е била много толерантна и е прощавала. Ако беше БСП, нямаше никога да ми прости“.

Borisov Plevneliev

Това каза човекът, който ни беше държавен глава. Той не пропуска да изтъкне своето топло отношение към премиера Борисов. Плевнелиев сервилно твърди:

Той пише история. Три пъти е министър-председател на България. Неговата партия спечели всички избори – с изключение на последните президентски, през последните 10 години. Това е едно постижение, което почти никой друг не е имал в модерната история на България“, казва Плевнелиев.

След това отива и по-далеч в отговор на подадена реплика “Той скоро ще изпревари и Тодор Живков като продължителност на управлението като министър-председател”.

Аз му го пожелавам от все сърце. Това е политически инстинкт. Много е трудно да си министър-председател в България. Много е трудно в тази отровна среда, в която всички ние работим – ниско доверие на гражданите към политиците и институциите, усещането на българите, че по-скоро всеки един сам по себе си трябва да се спаси, липсата на колективно усилие и общопризнати приоритети, около които всички да се обединим. Много е трудно. И от тази гледна точка всички ние трябва да разберем министър-председателя. Неговото политическо дълголетие се дължи на неговия политически инстинкт да реже веднага. Той реже – ако има проблем, се действа на секундата“, умилява се Плевнелиев.

24chasa.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

loading...
 1. Ти ли ще даваш съвети бе мухляр гнусен нещастен?!

 2. Твоето мнение е нужно , колкото миналия сняг.

 3. Мъдростта на това “нещо” е като обратната страна на Луната – много се говори за нея ,но никой още не я е виждал от Земята…

 4. Намерило се кой да дава мнение за ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД?
  Най безличния “политик-уж президент”
  Този,който не направи нищо през целия си мандат,а само чинно козируваше на любимата си партия и премиер. Та нали тази партия му набута хляба в ръцете!Време е да замлъкне и да забрави,че е бил някакъв,защото за народа той не е съществувал!

 5. Само преди да говори да си спомни,че той не назначен с потупване но темето,а Президента Радев бе избран от народа!

  1. Заблудения народ !

 6. Скрий се бе боклук

 7. Корпоративна проститутка.

 8. сме хурка , а и влюбен

 9. Аз от теб акъл не ща, долна мъничка жена!

 10. Лора Панайотова

  Глупак, глупак и пак глупак! Най добре да мълчи! Тъкмо се зарадвах, че най сетне няма да го гледаме, а той…пак се изтъпани да дава съвети.

 11. Да се държи мъдро дали означава да ближе подметки ?

 12. Дръж за полата Деси и не давай оценка на по-добрите от теб.

 13. Педераст недоклатен не се напъвай,че може да се изсипеш.

 14. Ниско ниво! Глупашко поведение! Да не вярва човек, че е бил Президент на България!

 15. Отдавна не бях се смял така…!!!!

 16. СКЪПОПЛАТЕН ОТ НАРОДА БОКЛУК!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme