Правителството на Борисов продължава ударно да харчи нашите пари

pravitelstvo Borisov zasedanie ministerski savet

Правителството на Бойко Борисов продължава да харчи с бясна скорост “бюджетния излишък” – парите, които са събрали от всички нас чрез данъци, акцизи и т.н.

На последното заседание на Министерски съвет беше решено да бъдат дадени още 1 000 000 000 лева за разплащания по прословутата програма за “безплатно” саниране. Това е вторият милиард, който отива за т.нар. Национална програма за енергийна ефективност. Първият вече бе похарчен по подобен начин – в самия край на 2016 година. Тогава предишното правителство на Борисов “извади” огромната сума от “бюджетния излишък”, без да е ясно къде точно ще отидат парите.

sanirane

Схемата на финансиране на “безплатното” саниране е толкова непрозрачна и сложна, че Сметната палата отправи остри критики в свой доклад от тази година. Заради тези забележки, както и заради скандалите за прекомерно раздути разходи и некачествени ремонти, правителството “замрази” временно програмата – до създаване на нови механизми за харчене и контрол. Те едва ли са факт, но още 1 милиард лева ще бъдат изхарчени по неясни критерии.

И още пари “раздаде” правителството на Борисов през последния месец на тази година. Преди седмица министрите приеха предложения за допълнителни разходи за около 740 милиона лева. Изненадващо, правителството “отпусна” 120 милиона лева за увеличаване на капитала на слабо известната държавна компания “Еко Антрацит”, която се занимава с рекултивация на терени. Обяснението – фирмата имала много работа, а малко пари. По-голямата част от 740-те милиона обаче бяха дадени на регионалното министерство. Те щели да бъдат за ремонт на пътища.

По този повод президент Раев заяви преди дни: “На заседание на Министерския съвет – в рамките на около 40 минути на масата, се извадиха около 740 милиона лева. Те се „хвърлиха и изчезнаха“ – по критерии и механизми, които са неясни. Да, обществено значими проекти. Да, основни пътища. Да, едни хора ще стават още по-богати, други хора ще стават още по-бедни и болни“, отбеляза държавният глава.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

Подобни публикации


loading...
  1. До март чакайте нов заем…

  2. Аман! Харчат само за себе си,за свои фирми,схеми…Не се спират!

  3. И вашите ,и техните пари са общи. Не се правете на ударени.

  4. След като им разрешаваме,много ясно,че ще харчат.

  5. Те така и ударно ще си идат,не както си мислят политолозите наесен,много е късно тогава вече,след Нова година да се стягат,идва и председателството…протести,стачки,да се събуди народа,ако не иска все да го дерат и обират!!!

  6. Narodut im e glasuwal dowerie……odobriawa gi, no go muchi misulta i protestira, che ne e w dalawerata….

  7. народе събоди се

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme