Какво беше детството в “мрачните” години на социализма? Сега по-хубаво ли е? (забавни карикатури)

detstvo7

Детството във времето на социализма в България беше “организирано”, както много аспекти от обществения и дори личния живот тогава. Това обаче не беше толкова лошо. Имаше места в яслите и детските градини за всички деца. Учителките и лелките не бяха по-добри от сегашните, но май повече “внимаваха” да не тормозят децата, защото властта “наблюдаваше по-внимателно”. Подобна беше ситуацията и в училищата.

detstvo3

Безспорно, улиците на българските градове бяха по-сигурни. През късната пролет, през лятото и през ранната есен повечето деца играеха навън и когато се стъмни, а родителите бяха сравнително по-спокойни за тяхната сигурност, отколкото в днешно време.

detstvo 1

Всъщност, сега децата колко време играят навън и колко време прекарват пред компютъра, таблета или смартфона?! Навремето ни “организираха” в кръжоци, извънкласна дейност, бригади, ученически екскурзии и лагери. Сега също има подобни занимания, но главната им цел е не толкова развитието на децата, а финансовата изгода на фирми, които ги “предлагат” и на учителите, които ги решават.

Сайтът brightside.me предлага забавно сравнение – чрез карикатури, между детството “по онова време” и сега: 

detstvo2

detstvo5

detstvo4

detstvo6

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme