Прокуратурата подгони заместник-министър в правителството на Бойко Борисов за измама

rsz_prokuratura

Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем за измама заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов (“Обединени патриоти”).

Той е обвинен, че на “неустановена дата през август 2012 година (преди да стане зам.-министър) в София е заблудил собственик на транспортна фирма, че срещу 8000 евро служители от Министерството ще му уредят компанията му да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни (за облекчен режим на международен товарен транспорт, бел. ред.).

Целта на обвиняемия била да набави за себе си имотна облага в размер на горепосочената сума“, се казва в съобщението на прокуратурата.

Popov zamestnik ministar obviniaem za izmama

“Заместник-министър Попов е обещал, че ще му съдейства. Той му е обяснил, че средствата, които иска, не са за него, а са за представителите на комисиите, които участват при издаването на тези разрешителни”, каза Емилия Русинова от СГП.

В края на краищата шефът на транспортната фирма нито получил разрешенията, нито Попов му върнал парите. Нещо повече – човекът срещнал въпросните служители от транспортното министерство, за които му говорил обвиняемия. Те твърдели, че нищо не знаят за случая, не са получили пари, а и нямали правомощия да издават въпросните разрешителни.

Заместник-министърът Попов е с мярка за неотклонение “Подписка”. Разследването продължава. По случая се е самосезирал главният прокурор Сотир Цацаров след публикации в медиите.

През октомври темата беше повдигната от БСП в парламента. Тогава Попов категорично отрече твърденията.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

Подобни публикации


loading...
  1. Ами другите,кога???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme