Съдят един от ключовите министри в предишното правителство на Бойко Борисов

Daniel Mitov bivsh vanshen ministar

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Даниел Митов. Той беше външен министър в предишното правителство на Бойко Борисов. На съд отива и тогавашният му заместник – Христо Ангеличин.

Митов е обвинен за престъпление по служба, а Ангеличин в безстопанственост.

Сигналът за действията им беше подаден в прокуратурата от бившия външен министър Кристиан Вигенин от БСП.

Митов е обвинен в това, че от януари до 31 юли на миналата година не е положил достатъчно грижи за ръководенето и управлението на повереното му имущество – предоставен държавен бюджет. От това са последвали значителни щети за Външно министерство, в размер на близо 500 хиляди лева.

Той е обвинен, че като министър е допуснал Външно да плати на частна фирма за посреднически услуги, без да е проведена обществена поръчка. Компанията  получила 700 000 лева, за да осигури самолетни билети, настаняване в хотели и медицински застраховки за служителите на Външно при служебните им пътувания.

Въпросната компания “била наета” от Министерство на земеделието и храните.

Предстои насрочване на делото от съда.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...
  1. Бъдете сигурни,че нищо няма да му се случи! Както на Москов,на Боршош,както на шефа на Главно управление на пътищата за едни 50милиона….
    Даже могат да го канонизират,като Делян Добрев,|бивш министър на енергетиката/като млад и суперталантлив управник на ГЕРБ!

  2. Лъжец и крадец Чужд шпионин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme