Най-популярният и обичан актьор в България празнува рожден ден (снимки)

Naroden teatar

Най-популярният и обичан актьор в България с над 150 роли в киното, театъра и телевизията – Стефан Данаилов, празнува днес (9 декември) своя 75-и рожден ден.

danailov-nova-800

Дом на неговия грандиозен юбилей ще бъде Народният театър. В 19,30 часа се очаква да дойдат близо 700 гости, сред които президентът Румен Радев, лидерът на ПЕС Сергей Станишев и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Много от екранните и сценични партньори на актьора, както и студенти от всичките му випуски в НАТФИЗ, също ще поздравят Ламбо, както е известен сред близките си.

Роден е на 9 декември 1942 в София.

rsz_1stefan_danailov_na_vseki_kilometar

Първите му роли в киното са във филмите „Понеделник сутрин“, „Морето“ и „С дъх на бадеми“. Популярността идва още след участието в ролята на Иван Загубански от филма „Първият куриер“, но избухва с невиждана сила, когато на телевизионния екран се появяват сериите от филма „На вески километър” (1969). С ролята на майор Деянов го запомнят хората в България. В периода между първия и втория сезон на сериала се снима в „Князът“ и в „Черните ангели“.

За малко напуска театъра и се отдава изцяло на киното. Има участия в повече от 80 филма, множество награди от национални театрални и филмови фестивали. Има награда за най-добра мъжка роля в „Князът“ и „Черните ангели“ на Фестивала на българските филми, Варна през 1969 година. Определен е за най-популярния актьор в Чехословакия за 1976 година.

Ninova Danailov BSP

Стефан Данаилов е професор и преподавател в НАТФИЗ, както и политик. Той народен представител от парламентарната група на „БСП за България”. Данаилов е член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme