Президентът Радев и съпругата му с мил жест към деца с увреждания

prezident Radev sapruga Desislava s deca

Държавният глава Румен Радев и съпругата му посрещнаха в Президентството деца, които са били подпомогнати от благотворителната инициатива “Българската Коледа”. Заедно те украсиха елхата на президентската институция.

Благотворителната кампания се провежда за 15-та поредна година. Тази година тя подпомага продължителното лечение и рехабилитацията на деца с увреждания.

“Аз искам – най-искрено, да ви пожелая да бъдете още по-добри, да носите много радост на вашите родители. Най-вече – да бъдете здрави, да не спирате да мечтаете и да сбъднете всичките си мечти“, каза президентът на децата.

18-годишният Дейвид Попов е с ретинопатия и детска церебрална парализа. След помощта от кампанията “Българската Коледа” – през последните 4 години младежът е на рехабилитация два пъти седмично.

Благодарение на рехабилитацията се чувствам по-самостоятелен, по-силен и по-уверен“, споделя момчето.

Майка му Галатея е благодарна на всички добри хора: “Тези парички отиват по предназначение, отиват при хора, които наистина имат нужда от тях… Благодарение на тази сума, имаме възможност да му подсигурим тази помощ, която му е необходима и почти задължителна“.

btvnovinite.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme