БСП със силен коментар за злоупотребите в здравеопазването

bolnica

Злоупотребите с реекспорт на лекарства да бъдат криминализирани, предлагат от БСП.

Още през следващата седмица левицата ще внесе промени в Наказателния кодекс в тази посока. Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Жельо Бойчев.

По думите му това е една от стъпките към цялостна промяна в модела на здравеопазване у нас, за която социалистите настояват.

Boichev Gechev BSP

“Втората ни законодателна инициатива е свързана с желанието ни болниците да бъдат пререгистрирани по Закона за лечебните заведения. Те трябва да престанат да бъдат търговски дружества. Искаме да отразим нашето виждане, че на здравеопазването не може да се гледа като на стока. Не може да се търси печалба от здравето на българските граждани. Другият болен проблем в здравеопазването са злоупотребите, като тази с реекспорта на лекарства”, каза още депутатът от БСП.

Жельо Бойчев добави, че час по-скоро трябва да бъде приета и националната здравна карта. Тя ще помогне да бъде преодолян проблемът с регионалната диспропорция на лечебните заведения и ограниченият достъп на гражданите до болнична помощ.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme