Главният прокурор Сотир Цацаров опроверга ГЕРБ, които обвиниха Корнелия Нинова в далавери

Korne.ia Ninova oproverga GERB

Няма извършено престъпление от Корнелия Нинова във връзка с приватизацията на външнотърговското дружество “Техноимпекс”. Това става ясно от думи на главния прокурор Сотир Цацаров пред депутатите от Комисията по правни въпроси към Народното събрание.

rsz_sotir_cacarov_parlament

Така – на практика, главният прокурор потвърди думите на Нинова, че ГЕРБ лъжат, когато я обвиняват за “Техноимпекс”.  Във вторник (05.12) лидерът на БСП  показа документи за проверките на сделката. Тя обяви, че от ГЕРБ лъжат при твърденията си, че е извършила нещо нередно и я набеждават.

Пред народните представители Цацаров изнесе информация, че доклад на ДАНС от 2016 година е изпратен до прокуратурата. Той е изготвен по нареждане на премиера Борисов за проблеми при приватизационни сделки.

На 1 декември 2016-а година в допълнение към доклада на прокуратурата е изпратено и приложение. В него имало документи, свързани с раздържавяването на редица предприятия, сред които “Софарма” АД, “Кремиковци”, “Победа”, “Техноимпекс” и други.

Малко по-късно ДАНС изпраща справки за четири от предприятията. След това за всяка от тези сделки материалите са изпратени на компетентната прокуратура. Няколко месеца по-късно е първият отказ за образуване на досъдебно производство поради изтекла давност. Същият отказ има и за останалите случаи.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme