МОК унизи Русия пред целия свят

Rusia MOK

В международен политически скандал може да се превърне наказание, което беше наложено на много спортисти от Русия. Те нямат право да участват в Зимните олимпийски игри в Пьончанг (Южна Корея) в началото на следващата година (2-25 февруари). Това съобщи снощи Международният олимпийски комитет (МОК) след заседание, което се проведе в централата му в Лозана, Швейцария.

Президентът на МОК Томас Бах лично съобщи, че Русия няма да участва в предстоящите Зимни олимпийски игри.

Флагът на страната няма да бъде развят по време на събитието, нито ще прозвучи химна й. Забранено е присъствието и на руски официални лица.

Спортисти от Русия, но само тези, които докажат, че никога не са употребявали допинг, имат право да участват. Те обаче ще се състезават, не под руския флаг, а под този на Международния олимпийски комитет.

Решението е било взето въз основа на докладите на комисиите на МОК, оглавявани от Денис Осуалд и Самуел Шмид. В тях се твърди, че в Русия съществувала държавна програма за прикриване на местни спортисти, употребявали допинг.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

loading...
  1. Напротив,МОК се самоунизи!.Олимпииски игри без Русия,това значи зимна олимпияда с негри.

  2. Рушшнаци допинг, рушшнаци капут, рушшнаци аут

  3. Проблена е флага,не разбрахте ли?Не може да се вее Руски флаг и да се пее Руски химн!!!

  4. да го духат платените проститутки от МОК

  5. Руския флаг ще се вее скоро над целия свят

  6. Да си затваря очите ли?

  7. МОК се опитва да играе игра от която ще си пати световния спорт!В мотивите им няма нито едно доказателство,а,само догадки и предположения! Мръсници!

  8. Всичко е политика много жалко

  9. Според кой…….според вас ли…мок унизи себе си защото всички взимат допинг Но ТУК ОЦЕНКАТА Е СУБЕКТИВНА ЗАРАДИ ПОЛИТИКАТА,,,,,,ДОРИ В СПОРТА………..

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme