Нинова: “80% от българите смятат, че приватизацията е била разбойническа. Съгласни ли сте?

Ninova BSP

“Ако някой иска да ме съди, да заповяда. Не съм откраднала нито лев”. Това заяви лидерът на БСП пред „Нова телевизия”.

ГЕРБ се опитват да провокират публичен скандал около нейната личност. Те я обвиняват, че „се е облажила” при приватизацията на външнотърговското дружество “Техноимпекс”.

Ninova Nova Televizia

“80% от българите смятат, че приватизацията през прехода е била разбойническа. Затова от БСП предлагаме всичко да се сложи на масата и да се направи ревизия. Който е извършил престъпление, да понесе наказание”, каза  Нинова.

“Идеята за ревизия на приватизацията е сведена до тази на „Техноимпекс” и Корнелия Нинова и нищо друго. Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не за търсене на истината и справедливост. Ако се търси истината, трябва да си говорим за БТК, за електроразпределителните дружества  (ЕРП), за общински имоти, продадени от кмета на София, който сега е премиер”, каза още лидерът на БСП.

Нинова отново представи документи за четири проверки на сделката с “Техноимпекс” през годините. Тя е проверявана от различни институции, сред които Върховна касационна прокуратура и главния прокурор. Нинова е категорична, че тези документи доказват, че не е извършила длъжностно престъпление и не е накърнила държавния интерес.

“Ако някой иска да продължи да проверява тази сделка, да заповяда. Нямам притеснения и зависимости. Не съм откраднала нито лев. Аз декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, ако някой иска да ме съди днес и сега. Но при условие, че и другите лидери на политически партии се откажат от давност за собствения си професионален живот”, заяви Корнелия Нинова.

rsz_borisov_simeon_sauditska_arabia

“Интересно ми е дали г-н Борисов и г-н Сакскобургготски, бидейки заедно в Саудитска Арабия, са си говорили за ревизията на приватизацията на БТК, например?! Тя беше направена по времето на НДСВ. Ако ще ревизираме прехода, бием „Техноимпекс”. През това време хората, които са направили едни от най-големите приватизационни сделки в държавата, ги водим в Саудитска Арабия, за да ни осигурят влияние навън. Срещу това ще им възстановим „царските” имоти противно на решенията на съда. Така се прави – по Борисовски, политика”, коментира лидерът на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...
  1. otdavna tryabvashe da ste izvan zakona,ama nali sme straxoten Material…….

  2. ПЕТРОВА

    Може ли Кремиковци да струва 2лев,чорапената фабрика също??? И за другите не е по различно.Питаите Костов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme