Обявиха новини, които са важни за безработните хора у нас

rsz_hora_bezrabotni_pomoshti

Спирането на социалните помощи на хора в трудоспособна възраст, които не работят, е част от приоритетите на ГЕРБ. Хората в трудоспособност – без здравословни проблеми, могат да бъдат включени в работа“. Това заяви Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика в предаването пред БНТ.

Sultanka Petrova

За миналия месец в Пловдив са спрени социалните на 300 семейства, защото не пускат децата си на училище. Това е ефективен начин, за да разберат хората, че трябва да обучават децата си. Има ромски махали, в които 100% от децата ходят на училище. Ромите в България в момента са един резерв, който трябва да използваме“, каза Петрова.

Агенцията по заетостта предлагала различни видове заетост и работа, твърди заместник-министърът на труда и социалната политика.

Мантрата, че сме бедни и няма работа вече не е актуална“, рече Султанка Петрова.

От 250 до 300 лева могат да получат социално слаби. Когато им се спрат помощите, ще отидат да работят и за 500 лева. А ако човекът се развива, може да взима много повече от минималната заплата“, завърши видната представителка на “патриотите на маса”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

Подобни публикации


loading...
  1. Другия начин, може и с корупция, се вадят болнични месечни листове за период 9 м. Но да е ден преди съкратяване от фирма или борса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme