Държавният глава Румен Радев проведе значими срещи във Франция

Radev vav Francia

Президентът Румен Радев представи пред новия генерален директор на ЮНЕСКО амбициозен проект, насочен към науката, образованието и медицината. Това се случи през втория ден от визитата на държавния глава във Франция.

Radev se sreshta s shefa na UNESCO

В Париж той се среща с новия генерален директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, която наследи поста си от Ирина Бокова.

“Тя ме посрещна топло и с думите „Заповядайте, това тук е българска територия“. Явно това е резултат от дейността на г-жа Бокова, която тя високо оценява”, посочи Румен Радев.

По време на разговора е обсъдено опазването и развитието на историческото наследство. Според президента България може да разчита на ЮНЕСКО за помощ във връзка с всички археологични дейности.

“Имаме още много какво да откриваме, но не ни достигат средства”, коментира президентът Радев.

Двамата са обсъдили и как образованието да бъде облекчено, ефективно и достъпно за децата. Държавният глава е убеден, че страната ни трябва да си сътрудничи с ЮНЕСКО по образователни проекти за налагането на общи европейски и световни стандарти в тази сфера.

В Париж Радев се срещна и с представители на френския бизнес, с интерес към инвестиции в България. Сред присъстващите бяха представители на компании от сферата на авиационната промишленост, обраната, земеделието и храните.

Президентът покани френските предприемачи да засилят индустриалното и технологично сътрудничество с България.

“Франция присъства неизменно като потенциален партньор в наши проекти за модернизации и като партньор, който е готов на трансфер на технологии”, обясни държавният глава. Той заявил че сделки с Франция в отбранителната сфера са въпрос на бизнес, а не на политически отношения.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

Подобни публикации


loading...
  1. Ще се завърнели на мираж качен на стелт корвета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme