Държавният глава Румен Радев проведе значими срещи във Франция

Radev vav Francia

Президентът Румен Радев представи пред новия генерален директор на ЮНЕСКО амбициозен проект, насочен към науката, образованието и медицината. Това се случи през втория ден от визитата на държавния глава във Франция.

Radev se sreshta s shefa na UNESCO

В Париж той се среща с новия генерален директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, която наследи поста си от Ирина Бокова.

“Тя ме посрещна топло и с думите „Заповядайте, това тук е българска територия“. Явно това е резултат от дейността на г-жа Бокова, която тя високо оценява”, посочи Румен Радев.

По време на разговора е обсъдено опазването и развитието на историческото наследство. Според президента България може да разчита на ЮНЕСКО за помощ във връзка с всички археологични дейности.

“Имаме още много какво да откриваме, но не ни достигат средства”, коментира президентът Радев.

Двамата са обсъдили и как образованието да бъде облекчено, ефективно и достъпно за децата. Държавният глава е убеден, че страната ни трябва да си сътрудничи с ЮНЕСКО по образователни проекти за налагането на общи европейски и световни стандарти в тази сфера.

В Париж Радев се срещна и с представители на френския бизнес, с интерес към инвестиции в България. Сред присъстващите бяха представители на компании от сферата на авиационната промишленост, обраната, земеделието и храните.

Президентът покани френските предприемачи да засилят индустриалното и технологично сътрудничество с България.

“Франция присъства неизменно като потенциален партньор в наши проекти за модернизации и като партньор, който е готов на трансфер на технологии”, обясни държавният глава. Той заявил че сделки с Франция в отбранителната сфера са въпрос на бизнес, а не на политически отношения.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

Подобни публикации


loading...
  1. Ще се завърнели на мираж качен на стелт корвета

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme