Симеон Дянков: Докато се построят магистралите, хората ще избягат от България

Simeon Diankov

България е в почти библейски цикъл – там се казва за 7 лоши години, последвани от 7 добри. Е, ние сме в началото на един цикъл от 7 добри години. Но трябва да го използваме“.

Това заяви Симеон Дянков пред “Нова телевизия”. Бившият финансов министър – от първото правителство на Бойко Борисов, коментира и темата с “царските имоти”:

Diankov Nova televizia

“Тези имоти не са царски, те са на държавата, но царското семейство по някакъв начин претендира за тях. Няколко правителства и министри дълго време работихме, за да се озоват в държавата. Ще е смешно и глупаво, за да се танцува със саби веднъж, да се мисли тези имоти да стигнат в недържавни ръце”, заяви Дянков.

В Бюджет 2018 са предвидени 400 милиона лева повече за здравеопазване в сравнение с миналата година. Всяка година продължават да се наливат пари и някак си системата “ги усвоява”, но здравеопазването не се подобрява“, каза още бившият финансов министър.

София и Пловдив дърпат работници от цялата страна. Но не съм оптимист за политиките за Северна България плюс области като Смолян и Кърджали. Аз препоръчвам да се гледат статистиките откъде излизат хората. Разград е областта, откъдето за третото тримесечие на годината най-много хора заминават от България. Нататък следват Враца, Видин, моят град – Ловеч. Като се стигне до един етап, в който няма да има достатъчно хора, каквото и да правиш тогава – каквито и магистрали да строиш, няма значение“, обясни Дянков.

По думите му – в Северна България, икономиката липсва.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...
  1. нищо че ще избягат важно е гербаджийските свине да да разделят комисионните магистралите и без коли ще се разпаднат.

  2. Бум щяло да има на саниране 2018 разбирай го кражби големи,магистрали пак бум кражби,въобще голям бум ,защото еврофонда спира 2019!

  3. Магистралите не са за народа, а за американските войски да могат да бягат бързо когато ги подгонят руснаците!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme