Президентът Радев с важна визита в чужбина. Ето защо преди нея той беше прегледан от специализирана медицинска комисия

Radev prdstavia skugebnia kabinet

Държавният глава Румен Радев пристига на посещение във Франция по покана на френския президент Еманюел Макрон.

Makron Radev

Визитата е продължение на диалога на най-високо равнище между България и Франция след срещата на двамата президенти в нашата страна през август тази година.

Румен Радев и Еманюел Макрон ще проведат среща в Елисейския дворец в Париж. Те ще обсъдят двустранното икономическо и инвестиционно сътрудничество, партньорството в сферата на отбраната и сигурността, образованието и културата, както и теми от дневния ред на Европейския съюз.

Президентът Радев ще посети Европейската космическа агенция, след което ще се срещне с представители на българската общност във френската столица.

В Париж той ще проведе срещи с генералния директор на Организацията за образование, наука и култура на ООН (ЮНЕСКО) Одре Азуле, както и с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия.

На 6 декември президентът Румен Радев ще посети база на френските Военновъздушни сили в Сен-Дизие. Там той ще пилотира френски изтребител “Рафал”.

prezident Radev pilotira iztrebitel

За да пилотира бойния самолет, президентът Радев премина през специализирана медицинска комисия във Военно-медицинска академия (ВМА) в София. Той е показал идеални физически параметри, които са изненадали дори комисията, пише изданието epicenter.bg.

Кръвното налягане на българския президент е било с перфектните показатели 120/80, а пулсът му тогава е бил 47, съобщи източник от ВМА. Там се съхранява здравното му досие.

Пулсът на президента Радев показвал, че той има мощно сърце, което е обичайно при колоездачи и маратонци – те имат нисък пулс и затова понасят големи физически натоварвания, коментират военните медици.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...
  1. Французите правят добри стелт кораби, корвети. Изстребители. Танкове. Ракети. Едното с другото върви. Френски сирена опаковани в мираж 3 и някоя корвета за амбалаж

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme