Заместник-председател на Народното събрание със силна критика срещу управляващите от ГЕРБ заради бюджета на страната

Narodno sabranie

По време на обсъждането на бюджета (на България за 2018 година – б.ред.) видяхме смачкването на парламентаризма, защото не може, който и да е министър, да подложи на такъв натиск парламентарните групи“.

Svilenski BSP

Така заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Георги Свиленски коментира пред “Дарик радио” предполагаемата намеса на финансовия министър Владислав Горанов при окончателното гласуване на Бюджет 2018.

Свиленски обясни, че е имало решение за отпускане на 1,2 – 1,3 милиона лева за ремонт на  Зографския манастир в Атон и за “Св. Александър Невски” – при това прието решение, а в бюджета то не фигурира.

Това е нарушение на правилника на Народното събрание и на Конституцията на страната ни. Не говорим за отхвърлено предложение от Народното събрание, а за прието, което не фигурира обаче в бюджета“, обясни Свиленски.

Ние смятаме, че през бюджета трябва да се извършва финансирането на общините, а не чрез постановления на Министерски съвет. Защото парите, които премиерът ги раздава с лекота, не са негови“, каза народният представител от “БСП за България”.

По думите му не може да се твърди, че управляващите се грижат за всички общини – при положение, че се насочват средства само в едни и същи общини.

Видин, Враца, Монтана – там също живеят хора. Защо не се отпускат средства за населени места в тези общини?“, попита Свиленски. Той допълни, че правителството преценява на кои да даде и да си осигури политическа подкрепа.

Вотът на недоверие го внасяме веднага след като приключи приемането на бюджета и след като се проведе вторият кръг преговори с ДПС“, категоричен е Свиленски.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme