Председателят на БСП със значима реч пред лидери на социалистически партии от цяла Европа

Ninova PES

Корнелия Нинова призова колегите си от Партията на европейските социалисти (ПЕС) да започнат обща битка с двойния стандарт за храните. Тя се изказа против практиката на международни търговски вериги да продават в Източна и Централна Европа хранителни стоки с по-ниско качество от това, което предлагат в Западна Европа.

Европа преживя няколко кризи – финансова, икономическа, бежанска, но тези кризи се отразиха най-вече на социалните права. Подменихме правенето на политика с правенето на технокрация. Политиката вместо да създава възможности за добър живот, създаваше възможности за развитието на финансите и капиталите“. Това заяви в речта си председателят на БСП по време на заседанието на Съвета на ПЕС в португалската столица Лисабон. На него се събраха лидерите на почти всички социалистически партии в Европа. Някои от тях управляват в страните си или участват в управляващи коалиции.

Направихме проучване и запитахме младите какво искат. Трябва да се съобразим с отговорите им и да променим политиката си, за да изпълним изискванията им, а те са: ”Искаме да можем да учим; Искаме чиста вода, храна и въздух; Искаме да ни помогнете да стартираме свой бизнес”. Това означава да преориентираме политиката си от защита на големия бизнес към подкрепа за малките“, посъветва Нинова колегите си. Тя отбеляза, че в последните години Европа се развива, икономиката расте, но въпреки това социалните неравенства се задълбочават и 17 милиона европейски младежи са без работа.

“Младежите на Европа са спящият великан, който трябва да събудим”,подчерта лидерът на БСП.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme