Корнелия Нинова от трибуната на парламента: Валери Симеонов открива тоалетни, а ДПС получава 22 милиона лева. Кой управлява държавата?

Ninova - rech ot tribunata na parlamenta

Г-н Симеонов, докато Вие откривахте тоалетни на граничен пункт – ДПС получи за половин час 22 милиона лева, извън бюджета. Какво става в държавата. Кой управлява? ГЕРБ прави бюджет не за българите, а за купуване на влияние, за послушание на непослушните, за задкулисни договорки и за печелене на избори. ГЕРБ превърна най-висшата форма на политика – бюджетът, в най-грозната форма за купуване на политическо влияние и политическо спокойствие“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при дебатите при обсъждането на второ четене на бюджета на България за 2018 година.

ГЕРБ не предлагат нищо ново и различно от досега. Те предвижда повече пари за системи, които доказано не са работещи. Какво става в образованието – все повече деца отпадат от училище, все повече се увеличава неграмотността. Здравеопазването – увеличава се броят на закритите болници и броят на хората, които нямат достъп до здравни грижи. Увеличават се хората у нас, които са на прага на бедността. Те вече са 3 милиона“, заяви лидерът на социалистите.

borisov goranov

В бюджета трябва да има държавна политика за икономика и производство. Трябва да има държавна политика за борба с бедността. Бюджетът на ГЕРБ няма предпоставки за сериозен растеж в икономиката“, смята Нинова. Тя добави, че така ще останем най-бедната страна в Европейския съюз.

Философията на нашия проект за бюджет е повече пари, но за реформирани модели и системи на здравеопазване, образование и данъчна система – с цел здравеопазване, в което болниците не са търговски дружества. Това е сериозна промяна. Искаме образование, в което парите не следват ученика, а качеството на обучението е в центъра на реформата. Искаме по-високи доходи за всички български граждани чрез една по-справедлива данъчна система“, допълни лидерът на БСП.

Години наред ГЕРБ подценяват умишлено приходите, които се разпределят в тази зала – на Народното събрание. Има излишъци, които се разпределят извън тази зала – в Министерски съвет. Те се раздават субективно – без правила и без принципи – така, както не е редно. Това го има и в бюджета за 2018 година. Това разпределение става така: ето пример – Постановление на Министерския съвет от 28.11.2017 година. Чрез него са раздадени пари така – 30 милиона лева в 35 общини на ГЕРБ, извън бюджета.  ДПС получава 22 милиона лева в 35 общини, извън бюджета. За всички останали общини в държавата са дадени само 3 милиона лева“, обясни лидерът на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...
  1. Герб – това значи мошеничество!

  2. Ша се сетиш за какво идва реч.ГЛАД ЗА ВАС

  3. Ще чукате камъчета като Дядо в БЕЛЕНЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme