Иран изпратил изтребители срещу нашия правителствения самолет, в който е пътувал премиерът Борисов

iranski iztrebitel

Правителственият самолет “Еърбъс”, с който премиерът Бойко Борисов и голяма делегация пътуваха за Саудитска Арабия късно снощи, е бил принуден да промени маршрута си.

pravitelstven samolet Airbus

Той е трябвало да прелети през въздушното пространство на Иран, но от Ислямската държава изпратила бойни изтребители срещу нашия самолет.

Те го принудили да се завърне във въздушното пространство на Турция. След това той е прелетял над Ирак, за да достигне до Саудитска Арабия. Това съобщиха за bTV източници, които са били на борда на самолета с делегацията на премиера Борисов.

По-рано днес външният министър Екатерина Захариева обясни, че нашата страна е имала всички необходими разрешения за преминаване през Иран по пътя към Саудитска Арабия. В последния момент обаче е бил получен отказ. Иранците твърдят, че нашият самолет се бил отклонил малко от предварителния курс. Министър Захариева заяви, че това не е така.

Трябва да бъде отбелязано, че нашата делегация е летяла за Саудитска Арабия – най-големият противник на Иран в региона. Саудитите са мюсюлмани – сунити, а иранците са предимно мюсюлмани – шиити. Последователите на двете основни групи в исляма са в състояние на дълбока вражда от векове.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...
  1. сигурно си е повярвал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme