Ето кой получи 35-годишна концесия от правителството на Борисов, същата фирма и с други “държавни сделки” за милиони от нашите пари

rsz_borisov_ministerski_savet

Фирмата “Пътстрой Бургас” ЕООД да добива строителни материали – варовици, от находището “Белите камъни” в община Суворово. Това реши в края на ноември 2017-а година правителството, определяйки дружеството за концесионер на находището. То ще го експлоатира в продължение на 35 години.

Фирмата е една от тези, които строиха охранителната ограда по границата с Турция, която вече започна да пропада на места, отбелязва изданието offnews.bg

Собственик на “Пътстрой Бургас” е компанията “Хидрострой”, в която участва бившият общински съветник от ГЕРБ Николай Пашов.

peevskihemus

Заедно с “Хидрострой” и “Водстрой 98” – “Пътстрой Бургас”, беше посочена от Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) за изпълнител на 10-километровата отсечка на магистрала “Хемус” между Ябланица и Боаза. Интересното е, че “Водстрой 98” се свръзва с олигарха и депутат от ДПС Делян Пеевски.

И трите фирми са сред изпълнителите на строежа на оградата на границата с Турция. Държавата отпусна близо 170 милиона лева за тази цел, без да е обявена обществена поръчка.

Парите бяха дадени на фирми, посочени от съответните управители на областите, през които преминава оградата. Областните управители се назначават от Министерския съвет на премиера Бойко Борисов.

offnews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme