Държавният глава Румен Радев със силна и визионерска реч

Radev rech Kipar

“Иновативността и информацията са основни ценности. Онези, които владеят информацията, владеят и нашето бъдеще”.

Това заяви президентът Румен Радев – в своята лекция на тема “Европа – по пътя на дигиталното бъдеще”, пред студенти в Университета на Кипър в Никозия.

“От изключителна значение е да мислим в перспектива за различаването на фалшивата от достоверната информация и как да трансформираме огромното количество информация в знание”, каза още Радев.

Президентът подчерта, че в близкото бъдеще е необходимо Европейският съюз да разработи ефективни системи за киберсигурност.

Пред студентите държавният ни глава разказа за примера на София като град с бързо развиващ се IT-сектор, който гарантира качествени перспективи за развитие на все повече млади хора в тази област: “София се нарежда между първите градове в Европейския съюз по брой млади специалисти в IT-сектора”, заяви президентът.

Той добави, че страната ни полага усилия и за създаването на електронно управление, администрация и правосъдие.

Държавният глава Румен Радев подари на Университета на Кипър бюст на Джон Атанасов. Той ще бъде изложен на Алеята на науката в кампуса на университета.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. Как ли го е измислил?

  2. На Десислава ли я е произнасял? А стига сте ми навирали тоя в очите.

    1. Правилно! В твоите очи има място само за простаци!

    2. Rumyana Brankova Нямам честта да ВИ познавам. Пък и ВИЕ мен, за да вадите извод относно простотията. Всъщност тя личи. При ВАС – майка ВИ и татко ВИ, не са ли ВИ учили, че с непознати се разговаря в учтива форма, независимо от всичко?

  3. И какво лошо и невярно казва? Защо робувате на емоциите си, а не осмислите разумно? Това зъбене и оплюване едн срещу друг на кого носи полза?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme